rituelen

CacaO, Rapeh en andere ceremoniën…

Agenda

Laat je meenemen door de Spirit van Cacao op een innerlijke reis, begeleid door het ritme van de oerdrum, en de helende vibraties van de hang en gitaar.
En van daaruit op een gezamelijk avontuur, van vrije expressie en verstilling. Van klank, dans en/of lichte aanraking. Volg je flow,  met respect voor elkaar, gedragen door Cacao Spirit.

Cacao is een hart-opener, en niet hallucinerend.

Op dit moment staat er nog geen nieuwe datum gepland.

Voor aanmelding of meer informatie, neem contact met me op.

In Munay… Be as thou art

Over Cacao….
Cacao stimuleert je om je hart te openen en versterkt het liefdevolle gevoel met jezelf en de mensen om je heen. Het helpt je om af te stemmen op het veld van liefde dat altijd in ons is en om ons heen, maar waarmee we niet altijd de verbinding voelen.
De Cacao-spirit is zacht en krachtig tegelijk,   inheemse volken beschouwen het als medicijn.
Fysiek is Cacao goed voor je lichaam; het zit boordevol essentiële vitaminen en mineralen.
Ook zitten er stoffen in die een positieve invloed hebben op ons systeem, zoals Antioxidanten, Serotonine (het gelukshormoon) en Endorfine.

De drank is warm en kruidig en smaakt enigszins bitter. Er zitten kruiden in zoals anijs, kardemon, kaneel en cayenne-peper. Als je wil kun je het naar eigen smaak zoeten met agave-siroop. Het kan een opwekkend effect hebben, maar is niet hallucinerend.

Ben je net zwanger, heb je diabetes, serieuze hartklachten of migraine, dan is een volledige portie van deze Cacao-drank niet aan te raden voor jou. Maar ook als je er alleen maar van proeft, of zelfs aan ruikt, kun je je al verbinden met deze liefdevolle energie.

 

Wil je op de hoogte blijven van mijn activiteiten, schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Dat kan via de knop “ontvang nieuws!”  bovenaan in het menu.

 

Uit mijn nieuwsbrief (8-7-2019):

“Het is de Cacao-Spirit die mij geïnspireerd heeft om naar Guatemala te gaan, en me daar dieper te verbinden met de oorsprong van Cacao, de planten, de plantages, de mensen die het cultiveren, en de Cacao-sjamanen.

En ook is het de Cacao die mij geholpen heeft om het leven naar een nieuw level te brengen, meer in verbinding met mijn hart, in vertrouwen en vreugde. Het is alsof de magie en het avontuur dat ik vroeger vaak ervoer op reis, zich nu vermengt met het dagelijkse leven hier en overvloeit in een magische reis zonder einde..”

Samen met mijn kinderen heb ik deze zomer een reis gemaakt naar Guatemala, naar de wortels van de Cacao.
Ik heb Cacao meegebracht van een duurzame en eerlijke plantage, een vrouwen coöperatie. Dat voelt goed én smaakt goed!  Met het nuttigen van deze Cacao, ondersteun je dit projekt, . Het is onlangs opgezet door jonge idealisten die een goede kwaliteit pure cacao de wereld in willen sturen, met liefde gekweekt en geoogst door mensen (alleenstaande vrouwen in dit geval) die daar een goed inkomen aan verdienen. En niet uitgebuit worden zoals de veel mensen en kinderen die dagelijks zwaar en gevaarlijk werk doen op Cacao-plantages overal ter wereld rond de evenaar, waar de Cacao groeit. En dat terwijl veel van die uitgebuite arbeiders zelf nog nooit een reep chocola gezien, laat staan geproefd hebben!
De winst dit idealistische bedrijf maakt, wordt geïnvesteerd in herbebossing.
Dus met deze Cacao-ceremonies, wil ik iets doen dat aan twee kanten ten goede komt. Hier proeven we de Cacao in haar pure, meest krachtige en gezonde vorm. Het brengt ons de energie van de tropen en opent ons hart. En daar geven we bedrijven een kans die een eerlijke waarde willen betalen aan de arbeiders en eigenaren van cacao-planten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are disabled.