rituelen

CacaO, Rapeh en andere ceremoniën…

Agenda

Cacao-ceremonie zondag 11 juli
Op zondagochtend 11 juli ben je welkom in de tipi op de Hof van Wezel bij Beuningen, voor een heerlijke ont-moeting met Cacao!
Laat je meenemen door de Spirit van Cacao op een innerlijke reis, begeleid door het ritme van de oerdrum, en de helende vibraties van klankschalen.
En van daaruit op een gezamelijk avontuur, van vrije expressie en verstilling. Volg je eigen flow, in afstemming met elkaar, gedragen door Cacao Spirit.

We beginnen vroeg, zodat je na afloop, genoeg tijd hebt om na te genieten van je dag, of nog iets te ondernemen in de energie van de ceremonie.
Cacao is een echte hart-opener, en niet hallucinerend, dus heel goed te combineren met andere zondagse activiteiten.

Welkom vanaf 10 uur. We starten om 10.30 en zijn rond 12.30 klaar.
Bijdrage 20 euro.   12 euro voor mensen met een klein budget, en hofbewoners.
Mail me voor meer info en aanmelding.

In Munay… Be as thou art
Over Cacao….
Cacao stimuleert je om je hart te openen en versterkt het liefdevolle gevoel met jezelf en de mensen om je heen. Het helpt je om af te stemmen op het veld van liefde dat altijd in ons is en om ons heen, maar waarmee we niet altijd de verbinding voelen.
De Cacao-spirit is zacht en krachtig tegelijk,  vele inheemse volken beschouwen het als medicijn.
Fysiek is Cacao goed voor je lichaam; het zit boordevol essentiële vitaminen en mineralen.
Ook zitten er stoffen in die een positieve invloed hebben op ons systeem, zoals Antioxidanten, Serotonine (het gelukshormoon) en Endorfine. De drank is warm en kruidig en smaakt enigszins bitter. Het kan een opwekkend effect hebben, maar is niet hallucinerend.

Ben je net zwanger, heb je diabetes, serieuze hartklachten of migraine, dan is een volledige portie van deze Cacao-drank niet aan te raden voor jou.

 

Wil je op de hoogte blijven van mijn activiteiten, schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief. Dat kan via de knop “ontvang nieuws!”  bovenaan in het menu.

 

Uit mijn nieuwsbrief (8-7-2019):

Het is de Cacao die mij geïnspireerd heeft om naar Guatemala te gaan, en me daar dieper te verbinden met de oorsprong van Cacao, de planten, de plantages, de mensen die het cultiveren, en de Cacao-sjamanen. En ook is het de Cacao die mij geholpen heeft om het leven naar een nieuw level te brengen, nog meer in verbinding met mijn hart, in vertrouwen en vreugde. Het is alsof de magie en het avontuur dat ik vroeger vaak ervoer op reis, zich nu vermengt met het dagelijkse leven hier en overvloeit in een magische reis zonder einde..”

Samen met mijn jongens heb ik deze zomer een reis gemaakt naar Guatemala, naar de wortels van de Cacao.
Ik heb Cacao meegebracht van een duurzame en eerlijke plantage, een vrouwen coöperatie. Dat voelt goed én smaakt goed!  Met het nuttigen van deze Cacao, ondersteun je dit projekt, . Het is onlangs opgezet door jonge idealisten die een goede kwaliteit pure cacao de wereld in willen sturen, met liefde gekweekt en geoogst door mensen (alleenstaande vrouwen in dit geval) die daar een goed inkomen aan verdienen. En niet uitgebuit worden zoals de meeste mensen en kinderen die dagelijks zwaar en gevaarlijk werk doen, vaak nauwelijks betaald. Dit gebeurt op veel Cacao-plantages overal ter wereld rond de evenaar, waar de Cacao groeit. Deze cacao wordt geëxporteerd voor de vele bewerkte chocola die in de winkels ligt. En dat terwijl veel van die uitgebuite arbeiders zelf nog nooit een reep chocola gezien, laat staan geproefd hebben!
De winst dit idealistische bedrijf maakt, wordt geïnvesteerd in herbebossing.
Dus met deze Cacao-ceremonies, wil ik iets doen dat aan twee kanten ten goede komt. Hier proeven we de Cacao in haar pure, meest krachtige en gezonde vorm. Het brengt ons de energie van de tropen en opent ons hart. En daar geven we bedrijven een kans die een eerlijke waarde willen betalen aan de arbeiders en eigenaren van cacao-planten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are disabled.